ΔΡΑΣΗ

« Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ »

Ο «Ποδηλάτης του κόσμου» είναι μια δύσκολη και σπάνια δράση η οποία ίσως να είναι η μοναδική στο κόσμο  που πραγματοποιείτε με στόχο μια πολυετή καταγραφή σε όλη την Ευρώπη από ένα δημοσιογράφο που με το ποδήλατό του ταξιδεύει στις γειτονιές του κόσμου.

Ο Ποδηλάτης δημοσιογράφος Γρηγόρης Βερροιώτης ( Ποδηλάτης του Κόσμου ) ερευνά και καταγράφει, σε κάθε τόπος που επισκέπτεται, πολίτες, άτυπες ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους, και εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν κάνει έργο το οποίο να σχετίζεται με την κοινωνική αλληλεγγύη, την διαφύλαξη της πολιτιστικής λαϊκής κληρονομιάς, την καλλιέργεια των καλών τεχνών, την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Ποδηλάτης δημοσιογράφος παράλληλα μεταφέρει μηνύματα από την μια χώρα στην  άλλη, από πόλη σε πόλη και από χωριό σε  χωριό.

Τα μηνύματα αυτά τα έχει παραλάβει από Δήμους, από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες, από Αστικές Ποδηλατικές Ομάδες, κ.λ.π. με στόχο να τα παραδώσει σε αντίστοιχες ομάδες και φορείς άλλων χωρών.

Στόχος του Ποδηλάτη του Κόσμου είναι να δημιουργήσει μια διαδρομή σε όλη την Ευρώπη η οποία να ονομαστεί « Ποδηλατική Διαδρομή Αλληλεγγύης και συνεργασίας των Λαών ».

Μια άλλη σπουδαία εργασία που πραγματοποιεί ο δημοσιογράφος είναι ότι καταγράφει ποδηλατικές διαδρομές με τουριστικό ενδιαφέρον.

Θα λέγαμε λοιπόν πως ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βερροιώτης είναι και ένας εθελοντής ταχυδρόμος που μεταφέρει μηνύματα φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης από χώρα σε χώρα.

Ο Ποδηλάτης του κόσμου λοιπόν δεν πραγματοποιεί ένα ταξίδι με το ποδήλατό του για προσωπικούς λόγους ή για ένα και μοναδικό στόχο, αλλά είναι ένας δημοσιογράφος που ζει την κάθε του μέρα στο δρόμο και είναι στην υπηρεσία όλων αυτών των ομάδων και φορέων που επιθυμούν να στείλουν μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης, σε αντίστοιχες ομάδες και φορείς για ανάπτυξη συνεργασιών.

Παράλληλα θέλει να προβάλλει σε όλο τον κόσμο ότι σε κάθε γωνιά της Ευρώπης υπάρχουν άξιοι πολίτες και φορείς που κάνουν σπουδαίο έργο για να έχουμε μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή.

Αυτούς τους πολίτες και φορείς πρέπει όλοι να τους γνωρίζουμε.

Η δράση αυτή έχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα μοναδικότητα που την χαρακτηρίζει ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας που έχει γιατί ο Γρηγόρης Βερροιώτης έχει ως σπίτι του και δουλειά του το ποδήλατό του.

Επάνω στο ποδήλατό του εκτός από τα προσωπικά του είδη, μεταφέρει και μια κινητή μονάδα στούντιο που με αυτό μπορεί από τον τόπο που βρίσκετε να μεταδίδει απευθείας από το διαδίκτυο, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και να στέλνει παράλληλα απευθείας και εικόνα.

Ο βαθμός δυσκολίας της δράσης είναι κάτι που υπερβαίνει τις ανθρώπινες δυνάμεις γιατί ο ποδηλάτης κινείτε με μεγάλο βάρος και δεν σταματάει να εργάζεται ακόμη και με το πέρας του δρομολογίου του από πόλη σε πόλη, γιατί πρέπει σε όλη την διάρκεια της ημέρας να κάνει καταγραφές, την δημοσιογραφική του έρευνα και μέχρι να σκοτεινιάσει να κατορθώσει να μοιράσει τα μηνύματα αλλά και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και διάφορα άλλα γεγονότα.